Срещу природозащитничката  Грета Тунберг отново днес бяха повдигнати обвинения за

...
Срещу природозащитничката  Грета Тунберг отново днес бяха повдигнати обвинения за
Коментари Харесай

Щракат белезници! Затвор и глоба за екоактивистка

Срещу природозащитничката  Грета Тунберг още веднъж през днешния ден бяха повдигнати обвинявания за непокорство на полицейско предписание, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това става по-малко от два месеца, откакто шведската екоактивистка бе наказана и санкционирана за същото закононарушение.

На 24 юли тази година 20-годишната Тунберг беше санкционирана с 1500 шведски крони (134 долара) от съд в Швеция за това, че не е напуснала митинг след разпореждане на полицията. Веднага след произнасянето на присъдата тя и други деятели от екологичната група " Върнете бъдещето " блокираха пътя на петролните цистерни в пристанището на шведския град Малмьо и още веднъж бяха отстранени със мощ от полицията.
-->
" Демонстрацията не беше позволена и това докара до блокиране на придвижването на коли. Жената отхвърли да се подчини на полицията да напусне мястото на случая ", заяви в изказване прокуратурата.

Тунберг, която се трансформира в знак на младите екоактивисти от целия свят, откакто провежда ежеседмични митинги пред шведския парламент, може да получи по-тежка присъда, в случай че бъде наказана за повторно. За несъблюдение на полицейско предписание в Швеция се планува оптималната присъда от шест месеца затвор.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР